God Advent

Advent
er en viktig tid. Men for de fleste går den opp i travelhet og stress. Det blir liten tid til ettertanke og ro. Men det er ikke umulig å snu trenden. Kanskje vi skulle prøve det i år? Gjør vi det så har vi gode krefter på vår side, og forandringen vil helt sikkert bli merkbar. >>>

Mange tenker
at advent er en tid hvor vi skal forberede alt mulig til jul. Men med tanke på julebudskapet kan det være nyttig å tenke i gjennom; hva vil denne høytiden egentlig si oss?

Høytiden
er en tid vi skulle bruke til å forberede oss selv – i særdeleshet med tanke på å kunne være beredt når Jesus kommer igjen. Han kommer en dag for å hente de troende bort fra denne jorden og hjem til sitt himmelske rike. Tidspunktet kjenner ingen uten Gud selv. Selv ikke Jesus vet det. Men:

"På et vink i fra sin Far, han henter brudeskaren hjem.
Å' min venn, vil du da være i blant dem?"

Det er det viktige spørsmålet for oss - ikke bare i adventstiden, men hele året.

Vi kan gjøre vårt
til at adventstiden for vår del blir mer meningsrettet. Vi kan lese Guds ord. Vi kan ta for oss gode andaktsbøker som sier fine og riktige ting om dette. Vi kan gå til Guds hus og høre Guds ord og oppleve det kristne fellesskapet. Når vi slik innstiller oss, blir forventningen til Jesu komme mer riktig og påtrengende. Slik blir adventstiden en tid hvor vi er vendt mot Jesus.

En som ventet
på Jesus, var Simeon (Luk 2.25-32). Det står at han både ventet og lengtet, derfor var han også reiseklar da Jesus kom. Det er godt å være reiseklar - ferdig til å møte han den dagen. Det er også hans største ønske.

HA EN GOD OG VELSIGNET ADVENTSTID

HEIMLY BEDEHUS
Audun Myksvoll