Opp til Jerusalem!

Vi lever i en helt spesiell tid der vi alle er fokusert på smittefare, sykdom og død - pga korona pandemien som feier over verden nå. Og det er ikke så rart. Det synes som om verden ligger i det vonde. Men alle gode krefter kjemper for å overvinne og overleve.
Dette er en kamp vi alle står sammen om. Likevel må vi denne påsken ikke glemme Han som led for menneskenes synder. Han gav sitt liv for at vi skulle få leve, ved å få del i det evige livet. >>

FOR OSS
I Matt 16.21 er Jesus på vandring sammen med vennene sine. Plutselig tar han dem til side og sier: "Se, vi går opp til Jerusalem!" Så begynner han å fortelle om hvorfor. Han skulle inn i byen for å lide og bli slått i hjel av menneskene. Bibelen forteller at det var ikke for sin egen del, men at han gjorde det for oss. -Han gikk for oss en blodig sti, så vi som skyldig var gikk fri! Vel var Jesus sant menneske. Men han var også sann Gud - og uten synd. Det er det som gjør Jesus så spesiell.

VÅR REDNINGSMANN
Det som var så vondt for Jesus, var ikke først og fremst de fysiske smertene, men at menneskene var fortapt i sine synder. Noen måtte redde dem. Men bare en kunne - og det var Guds egen Sønn - Jesus Kristus. Han både ville og kunne.

HAN SEIRET
La oss tenke på dette denne påsken - fra Palmesøndag til påskedag. -Han døde, men sto opp. Han overvant den ondes makt, alt da han sa; det er fullbrakt. Han evig seier vant. Og så får vi legge til; -for meg / for oss!

Jesus kunne si nei til hele opplegget. Men kjærligheten tvang ham. Han bare måtte! Kjærligheten seiret!

I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder! 1Joh 4.10.

God påske fra
Heimly forsamling
Audun-